Hindistan Cevizli Chia Puding





4 porsiyon

1 porsiyonu  165 kalori


4 yemek kaşığı chia tohumu
2 çorba kaşığı öğütülmüş keten tohumu
¾ bardak hindistan cevizi sütü
¼ bardak limon suyu(1-2 limondan)
1 adet mango(2 adet şeftali)
10 adet büyük nane yaprağı
1 tutam kakule
2-3 kırılmış buz küpleri

Hindistan cevizi sütü ile chia tohumu ve öğütülmüş keten tohumunu birleştirin.  Iyice karıştırın ve 15 dakika buzdolabında şişmeye bırakın, ya da geceden hazırlayıp sabaha kadar buzdolabında muhafaza edin. Diğer malzemeleri de ekleyerek hepsini blenderize edin. Daha taze olması için buzları ekledikten sonra tekrar pürüzsüz hale gelene dek blenderdan geçirin. Servis edeceğiniz bardaklara doldurduktan sonra isteğe göre üzerini nane yaprakları ve mango dilimleri ile süsleyebilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar