Tavuklu avokadolu sandviç
2 porsiyon
1 porsiyonu 325 kalori; 2 dilim ekmek, 2 köfte kadar et
ve 1 tatlı kaşığı yağa denktir.
3 yemek kaşığı light
yogurt
1 tatlı kaşığı
köri
doğranmış küçük
demet kişniş,
1 kırmızı
biber, kıyılmış (isteğe bağlı)
1 limon suyu
100g küçük parçalar
halinde doğranmış pişmiş tavuk
½ avakado
4 dilim çavdar
veya maya ekmek
½ küçük iceberg marul
Geniş bir
kapta, yoğurt, (kullanılıyorsa) köri tozu, kayısı, kişniş, biber ve yarım limon
suyunu karıştırın. pişmiş tavukları da sosun içine ilave edin. Avocadoyu bir
tabağa dilimleyin ve kalan limon suyunu üzerine dökün. Ekmeklerin üzerine
avokadoları yerleştirin ve üzerine tavukları eşit miktarda yayın. Üzerine marul
yapraklarını ekleyerek sandviçi tamamlayın. Streç film veya yağlı kağıda
sararak servis edene kadar buzdolabında muhafaza edin.
Yorumlar
Yorum Gönder