Kronik Mide Yanması İçin neler Yemelisiniz?
İşte Suçlular!
Bazı baharatlı yiyecekler, narenciye grubu,
domates sosları ve sirke mide ekşimesini yoğunlaştırabilir. Yağlı ve kızarmış gıdalar midede daha uzun
sure kalmaktadır. Bu mide basıncını
artırabilir ve mide asidini özofagustan uzak tutan kasları açmaya zorlayabilir.
Diğer yaygın mide ekşimesi tetikleyicileri çikolata, kafein, soğan, nane, karbonatlı
içecekler ve alkoldür.
Akşam yemeğinde ne yemelisiniz?
Yağsız et, balık, kümes hayvanları, sebze,
baklagiller, meyveler ve tahıllardan rahatlıkla tüketebilirsiniz. Baharatlar
sizi rahatsız ediyorsa, az miktarda kullanmayı deneyin ya da bunun yerine taze
otları kullanın. Taze otlar daha az konsantre ve daha az rahatsız edici
olabileceğinden taze maydanoz, kekik ve fesleğen kullanmanız faydalı olacaktır.
Ayrıca tatlandırmak i.in sebzeleri soteleyebilirsiniz. Havuç, tatlı patates,
karnabahar, brokoli, kabak ve Brüksel lahanası iyi sonuç verecektir.
Sebzeleri çiğ tüketin! Eğer domates sosu
size rahatsız ediyorsa çiğ olarak yemeyi deneyin. Sos kullanın ama yağları
azaltın. Az yağlı yogurt ile salatalık ve fesleğeni birleştirin ve çok az
zeytinyağı ile sotelenmiş mantarın yanında yiyin.
Kahvaltı ve Öğle yemeği
Kahvaltıda jambon ve pastırma gibi yaplı ve
işlenmiş etlerden kaçının. Bunun yanında yulaf ezmesi kahvaltı için mükemmel
bir seçenektir. Içerisine muz, kuru üzüm ve bir miktar tarçın ilave
edebilirsiniz.
Diğer seçenekler: meyve ve kuruyemiş
içerikli yogurt. Yumurta, tam tahıllı ekmek size rahatlatacak seçenekler
arasındadır.
Öğle yemeğinde tavuk veya nohut gibi
protein içeren salataları tercih edin. Fakat sirke ve turunçgillerden kaçınınarak
yanına bir miktar yogurt ilave edin.
Yorumlar
Yorum Gönder