Hindistan cevizi sütlü mercimek çorbası
Sindirimi
destekler, tok tutucudur.
4 kişilik
1 porsiyonu 170 kalori; 2 dilim ekmek ve ½ tatlı kaşığı yağa denktir.
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (çiğ, sızma, organik)
1/2 soğan (kırmızı, organik)
1/2 Organik kırmızı taze biber
3 diş sarımsak (taze,organik)
1 çorba kaşığı zencefil (taze, organik)
1 su bardağı mercimek (kırmızı, organik)
1 tatlı kaşığı kişniş (organik)
1 tatlı kaşığı kırmızı biber (organik)
1 tatlı kaşığı kimyon tozu (organik)
1+1/2 su bardağı hindistan cevizi sütü
3 su bardağı su
Rafine edilmemiş ve saf deniz tuzu,
karabiber
1 limon (taze, organik)
Ağır tabanlı bir tencerede yağı ısıtın ve içine ince doğranmış soğanı
ekleyin. Kıyılmış biber, sarımsak ve zencefili de tencereye ekleyip aroması çıkana
kadar kapağı kapalı bir şekilde birkaç dakika pişirin. Kırmızı mercimek,
kişniş, kırmızı biber ve kimyonu ekleyin.İyice karıştırın. Daha sonra hindistan
cevizi sütü ve suyu ekleyin.Deniz tuzu, karabiber ve baharatları ekleyin.Kapağını
kapatın ve sık sık karıştırarak 40 dakika kadar kaynatın. Mercimek yumuşayıp kremsi
bir hal almaya başladığında altını kapatın.Limon suyu ve taze kişniş yaprakları
ile servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder