Hindistan cevizi sütlü mercimek çorbası

Sindirimi destekler, tok tutucudur.

4 kişilik

1 porsiyonu 170 kalori; 2 dilim ekmek ve ½ tatlı kaşığı yağa denktir.

1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (çiğ, sızma, organik)
1/2 soğan (kırmızı, organik)
1/2 Organik kırmızı taze biber
3 diş sarımsak (taze,organik)
1 çorba kaşığı zencefil (taze, organik)
1 su bardağı mercimek (kırmızı, organik)
1 tatlı kaşığı kişniş (organik)
1 tatlı kaşığı kırmızı biber (organik)
1 tatlı kaşığı kimyon tozu (organik)
1+1/2 su bardağı hindistan cevizi sütü
3 su bardağı su
Rafine edilmemiş ve saf deniz tuzu,
karabiber
1 limon (taze, organik)


Ağır tabanlı bir tencerede yağı ısıtın ve içine ince doğranmış soğanı ekleyin. Kıyılmış biber, sarımsak ve zencefili de tencereye ekleyip aroması çıkana kadar kapağı kapalı bir şekilde birkaç dakika pişirin. Kırmızı mercimek, kişniş, kırmızı biber ve kimyonu ekleyin.İyice karıştırın. Daha sonra hindistan cevizi sütü ve suyu ekleyin.Deniz tuzu, karabiber ve baharatları ekleyin.Kapağını kapatın ve sık sık karıştırarak 40 dakika kadar kaynatın. Mercimek yumuşayıp kremsi bir hal almaya başladığında altını kapatın.Limon suyu ve taze kişniş yaprakları ile servis edin.


Yorumlar

Popüler Yayınlar