Hem keyifli bir bayram geçirip hem fit kalmak mümkün mü?
Ramazan boyunca genelde 3 öğün olan beslenme
düzenimiz ramazan sonrasında yeniden 5-6 öğün şeklinde olmalıdır. Bayram sabahı
yapılacak kahvaltıda yumurta, peynir, bol yeşillik ve tam tahıllı ekmekle yapacağınız
bir kahvaltı gün boyu tok tutacak ve gün içinde açlık krizleri yaşamamızı önleyecektir.
Bayram ziyaretleri sırasında kontrolü
elden bırakmamak adına gitmeden once yapacağınız süt,ayran,meyve,meyveli yoğurt
gibi ara öğünler uzun sure aç kalmadığınız için kan şekerindeki düşüşler ve sonrasında
yaşanabilecek yeme ataklarını önleyecektir.
Bayramın vazgeçilmezleri arasında olan
dolmalar,börek ve tatlıları tüketirken porsiyonlarınıza dikkatedin.Öncelikli olarak
sütlü ve meyveli tatlıları tercih edin.
Tatlı ve hamur işi tercihlerinizi öğleden
sonraki ara öğünlerinize denk getirmeniz daha sağlıklı olacaktır.Özellikle kan şekerindeki
dalgalanmaları önlemek adına baklava gibi şerbetli ve hamurlu tatlıları tüketirken
yanında mutlaka sütlü kahve gibi bir protein kaynağı tüketin.
Ana öğünlerde bol karbonhidratlı makarna,
pilav, börek yerine yeterli protein içeren et, tavuk, balık,kuru baklagiller ile
zeytinyağlı sebze veya salata tercih edin.
Bayramda en çok dikkat edilmesi gereken
konulardan biri de hiç şüphesiz su tüketimi.Besin alımı arttığından yeterli su içilmezse
bu da kilo artışı olarak bize dönecektir.Bu nedenle günde mutlaka 2,5–3 lt. su içilmelidir.
Yorumlar
Yorum Gönder