Hem keyifli bir bayram geçirip hem fit kalmak mümkün mü?


Ramazan boyunca genelde 3 öğün olan beslenme düzenimiz ramazan sonrasında yeniden 5-6 öğün şeklinde olmalıdır. Bayram sabahı yapılacak kahvaltıda yumurta, peynir, bol yeşillik ve tam tahıllı ekmekle yapacağınız bir kahvaltı gün boyu tok tutacak ve gün içinde açlık krizleri yaşamamızı önleyecektir.

Bayram ziyaretleri sırasında kontrolü elden bırakmamak adına gitmeden once yapacağınız süt,ayran,meyve,meyveli yoğurt gibi ara öğünler uzun sure aç kalmadığınız için kan şekerindeki düşüşler ve sonrasında yaşanabilecek yeme ataklarını önleyecektir.

Bayramın vazgeçilmezleri arasında olan dolmalar,börek ve tatlıları tüketirken porsiyonlarınıza dikkatedin.Öncelikli olarak sütlü ve meyveli tatlıları tercih edin.
Tatlı ve hamur işi tercihlerinizi öğleden sonraki ara öğünlerinize denk getirmeniz daha sağlıklı olacaktır.Özellikle kan şekerindeki dalgalanmaları önlemek adına baklava gibi şerbetli ve hamurlu tatlıları tüketirken yanında mutlaka sütlü kahve gibi bir protein kaynağı tüketin.

Ana öğünlerde bol karbonhidratlı makarna, pilav, börek yerine yeterli protein içeren et, tavuk, balık,kuru baklagiller ile zeytinyağlı sebze veya salata tercih edin.


Bayramda en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de hiç şüphesiz su tüketimi.Besin alımı arttığından yeterli su içilmezse bu da kilo artışı olarak bize dönecektir.Bu nedenle günde mutlaka 2,5–3 lt. su içilmelidir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar