Chia Tohumu ve Kinoalı Ev Yapımı Kraker
1 porsiyonu 80 kal
ori; 1/2 dilim ekmek ve 1 tatlı kaşığı yağa denktir.
1 su bardağı pişmiş esmer pirinç
1 su bardağı pişmiş quinoa
2 çay kaşığı soya sosu (isteğe bağlı )
1 çorba kaşığı su (isteğe bağlı)
1/4 su bardağı chia tohumu
1/4 su bardağı susam
1/4 su bardağı keten tohumu
fırını önceden 175 C dereceye ısıtın. Bir tepsiye yağlı
kağıt sererek bir kenara bırakın. Bir mutfak robotunda pirinç, kinoa ve soya
sosunu bkarıştırın. Karışımın yoğunluğuna bağlı olarak çok kuru ise, isteğinize
göre sui lave edebilirsiniz. Chia tohumu, susam, keten tohumu, ve tuzu ekleyin.
hazırlanan hamurdan küçük parçalar alarak fırın tepsisine parçalar halinde
yayın. Bu işlemi her parça için tekrarlayın. Krakerlerin kenarları
kahvelengileşinceye kadar 10-12 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin. Sonra
tepsiyi alt raflardan birine çekerek 2-3 dakika daha pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder