Ahududu & Çikolatalı Rulo
6 porsiyon
1 porsiyonu 238 kalori; 1 dilim ekmek, 3 porsiyon meyve, 1/2 tatlı kaşığı yağa denktir.
3 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
60 g buğday unu
3 yemek kaşığı kakao tozu (şekersiz)
85 gr pudra şekeri
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı bal
125 gr tuzsuz lor peyniri
125 gr light labne peynir
250 gr ahududu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı bitkisel yağ
1.
fırını önceden 220 C ye ısıtın.
2.
18*28 genişliğinde bir kalıbın yüzeyine yağlı
kağıt yerleştirin kenarlarına ve biraz da kağıdın üzerine yağ püskürtün.
3.
Büyük bir kase içinde, köpük görünümünü alıp,
hacmi 3 kat genişleyene kadar, elektrikli karıştırıcı ile yaklaşık 10 dakika
yumurta ve ince şekeri çırpın.
4.
Harmanlanmış olan yumurta karışımının içine unu
eleyin ve hafifçe karıştırın. Eğer sünger gibi bir kek elde etmek istiyorsanız
içindeki hava kabarcıklarını korumak için nazik ve sabırlı olun. Unun geri
kalanını ve kakao tozunuda ilave ederek aynı şekilde hafifçe karıştırın.
5.
Harcı kalıbın içine dökün ve pürüzsüz bir yüzey
için hafifçe yayın.
6.
Sünger gibi bir yapı elde etmek için altın
rengini Alana kadar 8-10 dakika pişirin.
7.
Yağlı kağıdın üzerine nemli bir havlu
yerleştirin. Kalıbı tersine çevirin. Keki çıkarıp kağıt üzerinde rula şeklinde
sarılı halde soğumaya bırakın.
8.
Bir kapta Peynir Ezme, krem peynir ve bal koyun
ve iyice karıştırın. dekorasyon için kenara bir kaç ahududu bırakın ve geri
kalanını blender yardımıyla püre haline getirin. peynir karışımı ile ahududu
püresini birleştirin ve iyice karıştırın. Şimdilik pürenin yarısını blender
içinde bırakın.
9.
Gerekirse her iki tarafından 2 cm boşluk
bırakarak üzerine peynirli karışımdan sürün ve rulo şeklinde sarın. 2 çay kaşığı
toz şeker serpin ve rulo yüzeyi üzerindeki tüm şekeri yaymak için ellerinizi
kullanın.
1. Ahududu
sosu yapmak için, blenderda kalan ahududu püresi içine bir çay kaşığı taze sıkılmış limon suyu ekleyin. Içine bir
yemek kaşığı kadar esmer şeker ekleyin ve karıştırın.
1. Ruloyu
6 dilime ayırın ve üzerine sosu döktükten sonra ahududu ile süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder