Kuruyemişler ve Kalp Damar Sağlığı
Kuruyemişler içeriğindeki posa ile, kandaki kolesterol
seviyelerinin azalmasını ve sağlıklı bir bağırsak işlevinin korunmasını sağlar.
Kuruyemişleri üzerindeki ince kabuklarıyla tüketmek daha yüksek oranda posa
almanızı sağlayacaktır.
Kuruyemişler E vitamini, selenyum, bakır, manganın yanında resveratrol
ve ellajik asit gibi antioksidanları içerirler. Bunun yanında içeriğindeki folat
(B9 Vitamini), kalp hastalığı için bir risk faktörü olan homosisteinin yüksek
düzeylerini azaltmaya yardımcı olur.
Kuruyemişler, kan damarlarının sağlığını koruma ve damar sertliğini gidermekte yardımcı olan bitki sterollerini içerir. Bitki sterolleri bağırsaktan kolesterolün yeniden emilimini azaltarak
kan kolesterol seviyelerini düşürürler.
Araştırmalar kuruyemiş tüketiminin aynı zamanda kalp hastalıkları ve
diyabet gibi kronik hastalıkların önlenmesinde önemli
bir rol oynadığını göstermiştir. Günde 15 badem ve 25 antep fıstığı içeren bir akdeniz tarzı
diyetin damar tıkanıklığını azaltabileceği gösterilmiştir.
Yorumlar
Yorum Gönder