Bademli Ev Yapımı Granola
15 porsiyon; 1 porsiyonu 197
kalori; 1 dilim ekmek, 2 porsiyon meyve
ve ½ tatlı kaşığı yağa denktir.
200 gr bal
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
300 gr yulaf ezmesi
100 g çiğ badem
1 çay kaşığı tarçın
140 gr kuru kayısı, doğranmış
fırını önceden 180C ‘ye ısıtın , ardından büyük bir tavada
bal ve yağı köpürene kadar ısıtın. Sonrasında içine yulaf, badem ve tarçın
ekleyin. Yulaf homojen bir şekilde dağılıncaya kadar karıştırın. Bir tepsiye dökerek
20-25 dakika fırınlayın. Fırından çıkarınca hala sıcakken doğranmış kayısıları
ilave edin. Tekrar teprsiye yayarak bir spatula yardımıyla karışımı sıkıştırın.
Soğuduktan sonra süt veya yogurt ile servis edin.
3 hafta boyunca hava almayan bir kavonozda muhafaza
edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder