Bademli Ev Yapımı Granola






15 porsiyon; 1 porsiyonu 197 kalori;  1 dilim ekmek, 2 porsiyon meyve ve ½  tatlı kaşığı yağa denktir.

200 gr bal
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
300 gr yulaf ezmesi
100 g çiğ badem
1 çay kaşığı tarçın
140 gr kuru kayısı, doğranmış

fırını önceden 180C ‘ye ısıtın , ardından büyük bir tavada bal ve yağı köpürene kadar ısıtın. Sonrasında içine yulaf, badem ve tarçın ekleyin. Yulaf homojen bir şekilde dağılıncaya kadar karıştırın. Bir tepsiye dökerek 20-25 dakika fırınlayın. Fırından çıkarınca hala sıcakken doğranmış kayısıları ilave edin. Tekrar teprsiye yayarak bir spatula yardımıyla karışımı sıkıştırın. Soğuduktan sonra süt veya yogurt ile servis edin.


3 hafta boyunca hava almayan bir kavonozda muhafaza edebilirsiniz. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar