Lorlu Kuşkonmaz Tart
8 porsiyon, 1
porsiyonu 121 kalori; ½ dilim ekmek, 1 köfte kadar et ve ½ tatlı kaşığı yağa
denktir.
1 yaprak dondurulmuş milföy hamuru, çözülmüş
250 gr lor peyniri
40 g rendelenmiş
kaşar peyniri
50 g rendelenmiş romano peyniri/parmesan
½ limonun suyu
1 avuç doğranmış maydanoz
½ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı karabiber
½ adet halka şeklinde ekstra ince dilimlenmiş soğan,
7-8 adet kuşkonmaz, dipleri kesilmiş
Fırını önceden 200 C
dereceye ısıtın. Dikdörtgen bir tepsiye milföyü yayın ve kenarlarını katlayın.
Üzerini yanmaz kağıt ile örtün ve bir çatal ile birkaç kez delin. 10 dakika
önceden ısıttığınız fırına koyun.
Bu arada, küçük bir karıştırma kabında ricotta/lor,
parmesan/romano, kaşar, limon suyu,
maydanoz, tuz ve karabiberi birleştirin. Milföy biraz piştikten sonra üzerine
peynir karışımını yayın ve ince halkalar halinde doğranmış soğanları üzerine yerleştirin. En üste kuşkonmazları
sıralayın. Milföy altın rengini Alana dek ve kuşkonmazlar yumuşayana kadar
yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun
J
Yorumlar
Yorum Gönder