Fırında Sote Sebzeli Kıtır Balık






3 porsiyon
1 porsiyonu 468 kalori; 3 yumurta kadar et, 1 dilim ekmek, 2 tatlı kaşığı yağ ve 3 porsiyon sebzeye denktir.

1 kırmızı, 1 yeşil ve 1 sarı biber, Kabuk ve çekirdekten arındırılarak dilimlenmiş
2 kırmızı soğan, halkalar halinde kesilmiş
3 kabak, doğranmış
2 diş sarımsak, ince doğranmış
2 çay kaşığı kurutulmuş kekik
50g siyah zeytin
1 çorba kaşığı bitkisel yağ
4 çorba kaşığı bayat ekmek kırıntısı
 ½ limon
1 tatlı kaşığı karabiber

3 adet (600 gr) beyaz balık filetosu
2 yemek kaşığı un
1 orta boy yumurta

Sebzelerle baharat, sarımsak, zeytin ve yağı karıştırın ve bir kenarda üzerini kapatarak bekletin ve uygun bir poşette buzluğa bırakın. Bayat ekmek kırıntılarını fırında hafifce kızartın.

Buzluktan çıkararak bir kabın içerisine boşalttığınız sebze karışımının üzerine limon kabuğu rendesi, karabiber ve tuz ekleyin. Fırını 200C’ e ısıtın. Bir tepsinin içinde hazırladığınız sebzeleri 15 dakika pişirin. Bu arada balıkları una buladıktan sonra üzerine bir fırça yardımıyla hafifçe çırpılmış yumurta sürün ve daha sonrasında ekmek kırıntıları ile kaplayın. Fırınladığınız sebzelerin üzerinehazırladığınız balıkları yerleştirdikten sonra için tekrar 25 dakika kadar pişirin ve limon dilimleri ile servis edin.





Yorumlar

Popüler Yayınlar