Sağlıklı Bir Atıştırmalık: Tarçınlı ve Amarantlı Kurabiye!

Kurabiye tarifime geçmeden önce, Amarant bitkisinden bahsetmek istiyorum. 
Amarant, bol lif ve protein kaynağıdır. Koyu mor ile sarı renk gibi bir çok renk çeşitliliğine sahiptir. Ayrıca çok iyi bir kalsiyum, bakır ve magnezyum deposudur. Sağlıklı ve güçlü kemikler için ihtiyacımız olan çinko, fosfor ve potasyum gibi çok değerli mineralleri fazlasıyla barındırır. A, C, E, K, B6, B2, B3 vitaminleri açısından oldukça zengindir.
Dolayısıyla bu kurabiye hem sağlık hem de lezzet deposudur.
İşte şimdi bu kadar övgüyü hak eden kurabiyemizin tarifine geçebiliriz. :)


Malzemeler
  • 60 gr. Tuzsuz Tereyağı
  • 1 Büyük Fincan Şekersiz Elma Püresi
  • 70 Gri Esmer Şeker
  • 3 Yumurta
  • 1 Çay Kaşığı Vanilya Özü
  • 90 gr. Kepekli Un
  • 2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 20 gr. Amaranth
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın
  • ½ Çay Kaşığı Tuz
  • 20 gr. Toz Şeker
  • 20 gr. Kakao Tozu

Hazırlanışı 
  • Büyük bir kabın içine tereyağı, elma püresi ve esmer şekeri koyuyoruz. Yumurtaları da ekleyip, daha sonra vanilya özünü katıyoruz.
  • Ayrı bir kapta kepekli un, kabartma tozu, amaranth, tarçın ve tuzu birleştiriyoruz.
  • Bütün malzemeler iyice birleşene kadar karıştırıyoruz.
  • Hamuru, üstü örtülü şekilde, yaklaşık 30-60 dk. buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Fırını önceden 190 derecede ısıtmayı unutmasın kimse. J
  • Küçük bir kase içine pudra şekeri ve kakao tozunu ekliyoruz.
  • Bir çorba kaşığı büyüklüğündeki hamuru top haline getirip, bu topu şeker ve kakaoya buluyoruz.
  • Bu işlemi 20 hamur topu için tekrarlayıp, yağlı kağıt ile kaplı bir tepsiye aralıklarla yerleştiriyoruz.
  • Kabarana kadar veya hafif çatlayana kadar yaklaşık, 10 dakika pişiriyoruz.
Arzu edildiği takdirde ekstra pudra şekeri ve tarçın serpilebilir.
Afiyet olsun! :)



Yorumlar

Popüler Yayınlar