Sağlıklı Bir Atıştırmalık: Tarçınlı ve Amarantlı Kurabiye!
Kurabiye tarifime
geçmeden önce, Amarant bitkisinden bahsetmek istiyorum.
Amarant, bol lif ve
protein kaynağıdır. Koyu mor ile sarı renk gibi bir çok renk çeşitliliğine
sahiptir. Ayrıca çok iyi bir kalsiyum, bakır ve magnezyum deposudur. Sağlıklı
ve güçlü kemikler için ihtiyacımız olan çinko, fosfor ve potasyum gibi çok
değerli mineralleri fazlasıyla barındırır. A, C, E, K, B6, B2, B3 vitaminleri
açısından oldukça zengindir.
Dolayısıyla bu kurabiye
hem sağlık hem de lezzet deposudur.
İşte şimdi bu kadar övgüyü
hak eden kurabiyemizin tarifine geçebiliriz. :)
Malzemeler
- 60 gr. Tuzsuz Tereyağı
- 1 Büyük Fincan Şekersiz Elma Püresi
- 70 Gri Esmer Şeker
- 3 Yumurta
- 1 Çay Kaşığı Vanilya Özü
- 90 gr. Kepekli Un
- 2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
- 20 gr. Amaranth
- 1 Çay Kaşığı Tarçın
- ½ Çay Kaşığı Tuz
- 20 gr. Toz Şeker
- 20 gr. Kakao Tozu
- Büyük bir kabın içine tereyağı, elma püresi ve esmer şekeri koyuyoruz. Yumurtaları da ekleyip, daha sonra vanilya özünü katıyoruz.
- Ayrı bir kapta kepekli un, kabartma tozu, amaranth, tarçın ve tuzu birleştiriyoruz.
- Bütün malzemeler iyice birleşene kadar karıştırıyoruz.
- Hamuru, üstü örtülü şekilde, yaklaşık 30-60 dk. buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- Fırını önceden 190 derecede ısıtmayı unutmasın kimse. J
- Küçük bir kase içine pudra şekeri ve kakao tozunu ekliyoruz.
- Bir çorba kaşığı büyüklüğündeki hamuru top haline getirip, bu topu şeker ve kakaoya buluyoruz.
- Bu işlemi 20 hamur topu için tekrarlayıp, yağlı kağıt ile kaplı bir tepsiye aralıklarla yerleştiriyoruz.
- Kabarana kadar veya hafif çatlayana kadar yaklaşık, 10 dakika pişiriyoruz.
Arzu edildiği takdirde
ekstra pudra şekeri ve tarçın serpilebilir.
Afiyet olsun! :)
Yorumlar
Yorum Gönder