Çocuklarınızın sağlıksız beslenme alışkanlıklarını değiştirin







Tıpkı iyi bir yatırım yapar gibi, çocuğunuza sağlıklı alışkanlıkları şimdi öğretmek, uzun vadede kazanç sağlayacaktır.
Araştırmalar, kilolu olan çocukların yetişkinler gibi kilo ile ilişkili sağlık sorunlarına daha yatkın olduğunu göstermektedir.

Kısıtlamaktan Vazgeçin
Sağlıksız bir beslenme alışkanlığını kırmaya çalışırken, evde olan bazı gıdaları yasaklamak, öfke nöbetleri ve kaçamaklara yönlenmesi gibi davranışsal sorunlara neden olabilir. Siz çocuğunuza "Çikolata yiyemezsin” dediğinizde muhtemelen çocuğunuzun ilk istediği şey çikolata olacaktır.
Belli bir gıdayı ne kadar çok sınırlarsanız, çocuklar için o kadar cazip olur. Bu nedenle gıda, 'iyi' veya 'kötü' olarak etiketlenmemeli veya sınırlandırılmamalıdır. Bunun yerine, evde sağlıksız yiyeceklere ulaşımı sınırlayın ve şekerli besinleri sunarken ılımlı bir şekilde yapın. "
Favori atıştırmalıklarınızı tüketmek istediğinizde, paylaşmayacağınız sürece çocuğunuzun önünde yemeyin. Sağlıklı değişiklikleri bir aile olarak birlikte yapmak her zaman daha iyidir.

Sağlıklı Gıdalara Odaklanın
Evden çıkardığınız gıdaların yerini doldurmak için mevcut birçok sağlıklı alternatifin bulunduğundan emin olun.
Taze meyve ve sebzeleri önceden yıkayın ve parçalayın; daha sonra, buzdolabına kolayca erişebilecekleri yerlere koyun.
Sınıf öğrencileri seçenekleriniz olduğunda daha bağımsız olurlar; bu nedenle daha sağlıklı öğelerden oluşan bir atıştırmalık çekmecesi hazırlamayı deneyin ve onlardan her gün bir yiyecek seçmelerine izin verin.
Çocuğunuzun daha fazla meyve yemesini istiyorsanız, önceden dilimleyebilir veya eğlenceli şekillerde kesebilirsiniz.  Yapılan araştırmalar bu ufak değişikliğin meyve sebze tüketiminde artış sağladığını göstermektedir.

Yeni Gıdalarla Tanıştırın
Şeritler halinde kesilmiş bir havuç ilk başta diğer çerezler kadar ilgi çekici olmayabilir ama zaman içinde alışkanlıklar değişebilir.

“ Yemek Yemek Öğretilmiş Bir Davranıştır”

Tıpkı çocuklar birkaç kez düşerek bisiklet sürmeyi öğrendikleri gibi, yeni yiyecekleri de en az 15 kez denemek sureti ile nasıl yiyeceklerini öğrenirler. Eğer hoşlanmazlarsa bunu sorun haline getirmeyin tekrar deneyin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar