1 Yaş Altındaki Bebekler İçin Meyve Suyu Güvenli Mi?






Birçok insan meyve suyunun sağlıklı bir içecek olduğunu düşünür ve bu yüzden çocuklarının diyetinin  bir parçası olabileceğine karar verir. Fakat bu durum çok da sağlıklı değildir.

Meyve suyu verilmesinin istenmemesinin sebebi:

Besin değeri fazla değildir. Evet, içinde bazı vitaminler var , bazı meyve sularının içindeki c vitamini vücutta demirin daha fazla emilmesine yardımcı olabilir. Ancak çocuklar meyve suyu yerine meyve (veya sebze) yemeyi tercih ettiklerinde hem gerekli vitamin-minerali, hem de vücuda gereken lifleri alacaklardır.

Aynı zamanda çocuklar meyve suyu tükettikçe basit şeker alımı artacak. Dolayısıyla daha çabuk acıkacaklardır. Bunun yanında fazladan kalori alımı olacağından kilo alma durumu da görülebilir. Özellikle küçük bebekler için ishale yol açabilir.

Meyve suyunun asitli içeceklerden daha sağlıklı olduğu doğrudur. Ancak şişmanlık ve besin öğesi eksikliği durumunda , meyve suyu o kadar da masum değildir. Aslında su ve süt (veya alerji veya laktoz intoleransı olanlar için güçlendirilmiş alternatif sütler) bir çocuğun gerçekten ihtiyacı olan tek içecektir.


1 yıl sonra bazı durumları dikkate alarak çocuğa meyve suyu vermenizde sorun yoktur.

  • Günde 1 defa ile sınırlandırın.
  •  7 yaş altındaki çocuklar için 1 porsiyon 120 ml civarında, 7-18 arası için 240 ml civarındadır.
  •   Etiketleri dikkatli okuyun. Gerçekten sadece meyve suyu olduğuna ilave şeker bulundurmadığına dikkat edin.
  •   Pastorize edildiğine emin olun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar