Fit Kek




10 dilim; 1 dilimi 126 kalori, 1 tk yağ ve 1 dilim ekmeğe denktir.

1 çay bardağı sıvı krema
2 adet yumurta
1 çay bardağı +1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1.5 çay bardağı un
1 adet limonun kabuki rendesi
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
tavayı yağlamak için 30 gr tereyağı


yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı yoğurma kabı içine alın.  Malzemeleri tel çırğıcı ile birlikte güzelce çırpın. Kremayı da ilave edin ve bir sure daha çırpmaya devam edin. Kalan kek malemelerini de karışımiçine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam Alana kadar karıştırın. Yanmaz tabanlı bir tavanın her yerini tereyağı ile yağlayın ve hamuru tavaya dökün. Ocağın en kısık ateşinde keki pişirin. Kekin kapağını ilk 25 dakika kesinlikle açmayın. Sonrasında kürdan ile test ederek kekin pişip pişmediğini control edin. Keki kalıptan çıkarmadan önce mutlaka üzerine pudra şekeri serpin ve o şekilde çevirin. Servis tabağına yapışmadan dilimleyip servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar