Fit Kek
10 dilim; 1
dilimi 126 kalori, 1 tk yağ ve 1 dilim ekmeğe denktir.
1 çay bardağı
sıvı krema
2 adet yumurta
1 çay bardağı
+1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1.5 çay bardağı
un
1 adet limonun
kabuki rendesi
1 tatlı kaşığı
kabartma tozu
tavayı yağlamak
için 30 gr tereyağı
yumurta, pudra
şekeri ve vanilyayı yoğurma kabı içine alın.
Malzemeleri tel çırğıcı ile birlikte güzelce çırpın. Kremayı da ilave
edin ve bir sure daha çırpmaya devam edin. Kalan kek malemelerini de
karışımiçine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam Alana kadar karıştırın. Yanmaz
tabanlı bir tavanın her yerini tereyağı ile yağlayın ve hamuru tavaya dökün.
Ocağın en kısık ateşinde keki pişirin. Kekin kapağını ilk 25 dakika kesinlikle
açmayın. Sonrasında kürdan ile test ederek kekin pişip pişmediğini control
edin. Keki kalıptan çıkarmadan önce mutlaka üzerine pudra şekeri serpin ve o
şekilde çevirin. Servis tabağına yapışmadan dilimleyip servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder