Sezonun favorilerinden kavrulmuş kabak çekirdeği



Sezonun favorilerinden kavrulmuş kabak çekirdeği

Tatlısını, çorbasını yaptığınız kabakların çekirdeğini atmak yok!

Evde kavrulmuş kabak çekirdeği yapmak istemez misiniz? Hem lezzetli hem de sağlıklı bu atıştırmalığı kendiniz yapın. Bu tohumun bir porsiyonunda 5 gram protein, 5 gram lif, ve 5 gram yağ(1 gr doymuş, 4 gr doymamış) bulunur.

Çekirdekleri arındırmak için güzelce yıkayın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine çekirdekleri yayarak yerleştirin. 165 C derecede 30 dakika boyunca, ara sıra karıştırarak kızarmasını bekleyin. Kızarmış tohumların üzerine isteğe bağlı sarımsak tozu veya kajun baharatı ekleyebilirsiniz.



1 avuç çekirdeğin 1 tatlı kaşığı yağa denk olduğunu unutmayın! 

Yorumlar

Popüler Yayınlar