Yaz Aylarında Diyet Yapmak Hiç De Zor Değil!

Sıcak havalarda üzerimize çöken rehavetten kurtulmak için harika bir önerim var hanımlar, beyler: 
"Hareket etmek!"

İşte bu kadar basit. 
Sıcak havaların hepimizin üzerinde hareketsizlik, tembellik isteği uyandırdığı bir gerçek. Bu dönemlerde diyet yapmak da çok zorlaşıyor, değil mi? 
Şimdi yaz aylarının sıcağında diyete başlamayayım, sonbahar aylarında başlarım hem egzersiz, yürüyüş de yaparım diye düşünen birçok tanıdığım var.

Kendine bahane bulmaktan vazgeç!

Yaz aylarının sıcağını avantaja çevirmek varken neden bekleyesin?

Yaz aylarında hafif bir diyet ve egzersiz ile kilo vermek aslında tahmin ettiğinden daha kolay. Bunun için öncelikle uyku süreni düzenlemelisin. Örneğin, sabah sekizde kalkıyorsan bir saat erken kalkarak güne başlayabilirsin. Sabah saatlerinde hava, gün içerisinde olduğundan birkaç derece daha serin oluyor, bu da egzersiz için hava koşullarını uygun kılıyor. 
Sabahları kahvaltını hazırlamadan önce yapacağın 40 dakikalık egzersiz ile hem güne harika hissederek başlayacaksın hem de sıcaklar sağlıklı yaşamana engel olamayacak!
Egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirip, diyetinin bir parçası olduğunu unutmazsan bahar aylarını beklemene gerek kalmadan forma girebilirsin.
Egzersizi bir alışkanlık haline getirdin ve artık uyanınca ilk işin biraz esneyip, egzersize başlamak oluyor. 

Harikasın!

Ben de sana neler yemen getirdiği ile ilgili bir kaç tüyo vereceğim o halde.
Egzersizinin ardından yağsız süt, yulaf ve sevdiğin meyvelerden hazırladığın bir kase ile kahvaltını yapabilirsin. Haşlanmış bir yumurta ve kepekli bir dilim ekmek ve yanında istediğin kadar yeşillik olan bir kahvaltı da harika bir seçenek olabilir. 
Gün içerisinde ise, bolca hareket etmeye bak. 
Evet, bu sıcak havalarda merdiven çıkmak sana kabus gibi gelebilir; ancak asansör yerine merdivenleri çıkmayı tercih etmen, otobüse iki durak yürüdükten sonra binmek gibi hareketini artıracak aktivitelerde bulunursan göreceksin ki yaz aylarında forma girmek hiç de zor değil! 

Yorumlar

Popüler Yayınlar