Havuçlu Kek
10 dilim, 1
dilimi 213 kalori
2 dilim ekmeke ve
1.5 tatlı kaşığı yağa denktir.
3 yumurta
150 gr muz
10 adet
çekirdeksiz hurma
6 yk ayçiçek yağı
1 su bardağı tam
buğday unu
1.5 tatlı kaşığı
kabartma tozu
3-4 orta boy
havoc (rendelenmiş)
3 tatlı kaşığı
tarçın
½ tatlı kaşığı
kakule
50 gr hindistan
cevizi rendesi
4 tüm ceviz (
kabaca doğranmış)
20 gr kuru üzüm
Fırını önceden 175 C dereceye ısıtın. Orta boy bir kapta yumurtaları çırpın. Muz,
hurma ve yağı başka bir kabın içinde yoğun bir krema haline gelene dek el blenderi
yardımıyla ezin. Un, kabartma tozu, tarçın, hindistan cevizi ve kakuleyi
birlikte eleyerek yumurta ve muz kreması karışımına ekleyip karıştırın. Rendelenmiş
havuç, hindistancevizi rendesi, ceviz ve kuru üzümü ekleyin ve hepsini homojen
hale gelene dek karıştırın. Karışımı kek kalıbına dökere yaklaşık 40 dakika
pişirin. Çıkardıktan sonra ılımasını bekleyerek servis edin J
Yorumlar
Yorum Gönder