Havuçlu Kek




10 dilim, 1 dilimi 213 kalori
2 dilim ekmeke ve 1.5 tatlı kaşığı yağa denktir.

3 yumurta
150 gr muz
10 adet çekirdeksiz hurma
6 yk ayçiçek yağı
1 su bardağı tam buğday unu
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
3-4 orta boy havoc (rendelenmiş)
3 tatlı kaşığı tarçın
½ tatlı kaşığı kakule
50 gr hindistan cevizi rendesi
4 tüm ceviz ( kabaca doğranmış)
20 gr kuru üzüm



Fırını  önceden 175 C dereceye ısıtın.  Orta boy bir kapta yumurtaları çırpın. Muz, hurma ve yağı başka bir kabın içinde yoğun bir krema haline gelene dek el blenderi yardımıyla ezin. Un, kabartma tozu, tarçın, hindistan cevizi ve kakuleyi birlikte eleyerek yumurta ve muz kreması karışımına ekleyip karıştırın. Rendelenmiş havuç, hindistancevizi rendesi, ceviz ve kuru üzümü ekleyin ve hepsini homojen hale gelene dek karıştırın. Karışımı kek kalıbına dökere yaklaşık 40 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra ılımasını bekleyerek servis edin J

Yorumlar

Popüler Yayınlar