Sonbahar Yorgunluğuna Karşı Metabolizmanızı Canlandırın




Sonbahar aylarında balık sezonununda açılmasıyla sofralarınızda omega-3 ten zengin  lüfer ve palamut gibi balıkları bulundurun, antioksidan açısından zengin Pembe greyfurt tüketin. Avakadonun içerdiği E vitamininden ve tekli doymamış yağ asitlerinden faydalanın. Yüksek posa içeren mantarı et yemeklerinizde kullanın. Brüksel lahanası düşük kalori ile, yüksek posa, demir, folat, manganez ve K vitamini bulundurur, sebze yemeklerinizde tercih edin.


Öğün aralarında tok hissetmek için yeşil çay içebilirsiniz . İçeriğindeki EGCG ( epigallokateşin gallat) denen bir fitokimyasalla, yeşil çay size tok hissettiren hormon salınımını artırır . Günlük düzenli olarak tüketilen yeşil çay vücudunuzun aşırı yağ depolanmasını önlemeye yardımcı, iştah düzenleyici hormonları düzenleyen etki gösterir. Detoks etkisi gösteren, tat tomurcuklarını sıfırlamaya yardımcı olan, ayrıca sindirimi canlandıran  besin öğelerinin emilimine yardımcı, vücuttaki yağ depolarını azaltıcı etkisi olan rezene çayını ara öğünlerinize ekleyebilirsiniz. Ayrıca glikoz metabolizmasını uyararak kan şekeri seviyesini düşüren tarçını çaylarınıza veya kahvenize ekleyebilirsiniz. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar