Sonbahar Yorgunluğuna Karşı Metabolizmanızı Canlandırın
Sonbahar aylarında
balık sezonununda açılmasıyla sofralarınızda
omega-3 ten zengin lüfer ve palamut gibi balıkları
bulundurun, antioksidan açısından zengin Pembe
greyfurt tüketin. Avakadonun içerdiği
E vitamininden ve tekli
doymamış yağ asitlerinden faydalanın. Yüksek posa içeren mantarı et yemeklerinizde kullanın. Brüksel lahanası düşük kalori ile, yüksek posa, demir, folat,
manganez ve K vitamini bulundurur, sebze yemeklerinizde tercih edin.
Öğün aralarında tok hissetmek
için yeşil çay içebilirsiniz . İçeriğindeki EGCG ( epigallokateşin gallat)
denen bir fitokimyasalla, yeşil çay size tok hissettiren hormon salınımını
artırır . Günlük düzenli olarak tüketilen yeşil çay vücudunuzun aşırı yağ depolanmasını
önlemeye yardımcı, iştah düzenleyici hormonları düzenleyen etki gösterir. Detoks
etkisi gösteren, tat tomurcuklarını sıfırlamaya yardımcı olan, ayrıca sindirimi
canlandıran besin öğelerinin emilimine
yardımcı, vücuttaki yağ depolarını azaltıcı etkisi olan rezene çayını ara
öğünlerinize ekleyebilirsiniz. Ayrıca glikoz metabolizmasını uyararak kan
şekeri seviyesini düşüren tarçını çaylarınıza veya kahvenize ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder