Fıstık Ezmeli & Frambuazlı Kurabiye
30 adet
1 adeti 69 kalori; 1/2 meyve ve 1/2 tatlı kaşığı yağa denktir.
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı fıstık ezmesi
3 yemek kaşığı terayağı
1 ½ su bardağı ezilmiş galeta
¼ su bardağı frambuaz reçeli
İyice karışana kadar orta hızda bir
elektrikli karıştırıcı ile bir kapta toz şeker, fıstık ezmesi ve tereyağını
çırpın. Ezilmiş tuzsuz galetaları ekleyin ve tamamen özdeşleşene kadar
karıştırın. (karışım gevrek olacaktır)
Hamur hazır hale geldikten sonra 30 adet
küçük toplar halinde bir tepsiye yerleştirin. Bir çentik oluşturmak için her
topun üzerine baş parmağınızla bastırın.
Her girinti içine yaklaşık 1 çay kaşığı frambuaz reçeli bırakın. Hemen servis edebilirsiniz veya soğumasını
bekleyebilirsiniz.
Kurabiyeler 5 gün boyunca buzdolabında
saklanabilir; servis etmeden 30 dakika önce oda sıcaklığında bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder