Fıstık Ezmeli & Frambuazlı Kurabiye



30 adet
1 adeti 69 kalori; 1/2 meyve ve 1/2 tatlı kaşığı yağa denktir. 

1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı fıstık ezmesi
3 yemek kaşığı terayağı
1 ½ su bardağı ezilmiş galeta
¼ su bardağı frambuaz reçeli

İyice karışana kadar orta hızda bir elektrikli karıştırıcı ile bir kapta toz şeker, fıstık ezmesi ve tereyağını çırpın. Ezilmiş tuzsuz galetaları ekleyin ve tamamen özdeşleşene kadar karıştırın. (karışım gevrek olacaktır)
Hamur hazır hale geldikten sonra 30 adet küçük toplar halinde bir tepsiye yerleştirin. Bir çentik oluşturmak için her topun üzerine baş parmağınızla bastırın.
Her girinti içine yaklaşık 1 çay kaşığı frambuaz reçeli bırakın. Hemen servis edebilirsiniz veya soğumasını bekleyebilirsiniz.

Kurabiyeler 5 gün boyunca buzdolabında saklanabilir; servis etmeden 30 dakika önce oda sıcaklığında bekletin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar