Tarçınlı Krep
8 porsiyon
1 porsiyonu 1 yumurta ve 1 dilim ekmeğe denktir.
150
gr tam buğday unu
2 adet yumurta
250 ml süt
1 çorba kaşığı sıvıyağ veya tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe göre)
2 adet yumurta
250 ml süt
1 çorba kaşığı sıvıyağ veya tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe göre)
1 adet elma
Hazırlanışı
1. Unu
bir karıştırma kabının içine koyup, yumurta ve sütü üzerine ekleyip çırpın.
Hamura 1 tatlı kaşığı tarçın ilave edin.
2. Krep
tavasını ocağa alıp ısıtıp, üzerine biraz yağ sürün. Hazırladığınız hamurdan
kepçe ile biraz alıp tavaya döküp, yayılmasını sağladıktan sonra her iki
tarafını birer dakika pişirin. Tüm krepleri bu şekilde hazırlayın. (Her
defasında tavayı azar azar yağlamaya devam edin)
3. Güzel bir sunum için, pişen kreplerin içine ayrı
bir kapta hafifçe sotelenen elmaları koyarak bohça şeklinde bağlayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder