Baharatlı Kuzu & Sebzeli Kinoa
4 porsiyon
1 porsiyonu 580 kalori; 4
yumurta kadar et, 3 dilim ekmek, 2 tatlı kaşığı yağa denktir.
1 yemek kaşığı kimyon tohumu
1 diş sarımsak
¼ çay kaşığı kırmızı biber veya biber pul tutam
suyu 1 limon
4 yemek kaşığı zeytinyağı
8 kuzu pirzola(48
0 g)
240g quinoa
5 yeşil soğan, dilimlenmiş
1 tutam kişniş
buğulanmış kök brokoli
bir havanda kimyon tohumu, sarımsak, karanfil, kırmızıbiber,
biraz tuz ve karabiberi ezerek harmanlayın. Içerisine limon suyu ve
zeytinyağını ilave edin ve tüm karışımın yarısı ile pirzolaları marine edip
dinlenmeye bırakın.
Kinoayı soğuk su ile yıkayın ve sonrasında bir tencereye
koyup kinoa hacminin iki katı kadar üzerine sui lave edin. Kaynamaya
başladıktan sonra ocağı kısın ve 10 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra 10
dakika kadar ayrı bir yerde soğumaya bırakın. Bu arada bir tava veya ızgarada
pirzolaları pişirin. Kinoaya taze soğan ve kişnişleri ilave edin, pirzolayı
buğulanmış brokoli ile servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder