Hafif Bir Tarif: Tütsülenmiş Tavuk Şiş
6 porsiyon
1 porsiyonu 150 kalori; 1.5 yumurta kadar et ve 1 tatlı kaşığı yağa denktir.
6 kemiksiz (500g) derisiz tavuk but
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı rezene tohumu, ezilmiş
1 çay kaşığı toz kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 diş sarımsak, ezilmiş
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
15 adet ahşap şişi 10 dakika suda bekletin. Bir
kap içerisine 3 cm genişliğinde kestiğiniz tavukları ekleyin. 1 çorba kaşığı
zeytinyağı, baharatlar, sarımsak ve sirkeyi ilave edin. Bu karışım 1 gün
önceden hazırlanıp marine edilebilir. Tavukları 2-3er tane şişlere geçirin.
Kalan yağı bir tavaya dökün. Tavukların her iki tarafını da 4-5 dakika kadar
pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder