12 dilim, 3 dilimi 180 kalori
1 adet avokado
⅓ su bardağı un
1 yumurtanın beyazı
1+ ½ yemek kaşığı soya sütü
⅓ fincan bayat ekmek içi
½ çay kaşığı İtalyan
baharat
¼ çay kaşığı tuz
isteğe göre karabiber eklenebilir
Fırını önceden 230 C ‘ye ısıtın. Küçük bir kase
içine unu dökün ve başka bir kasede soya sütü ile yumurta akını çırpın. 3.
Kaseye bayat ekmek kırıntılarını dökün ve içerisine baharat, soğan ve biberi
ekleyin. Avakadoyu ortadan ikiye kesin ve her yarımdan 6 dilim çıkacak şekilde
porsiyonlayın. Her bir dilimi hafifçe kaplamak için una batırın ve gerekirse
fazla unu silkeleyin. Daha sonra çırpılmış yumurta ve süt karışımına batırın ve
en son ekmek kırıntısı karışımı içine bulayın. Bir fırın tepsisinin üzerine
dilimleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında hafifçe kahverengileşene kadar
10 dakika kızartın. Sarımsaklı yogurt ile birlikte servis edin. Afiyet olsun J
Yorumlar
Yorum Gönder