Insanlık tarihinin en eski işlenmiş gıdası: Yoğurt!
Geçmişi 7.000 yıla dayanan yogurdun günümüzde tüketilebilir
birçok çeşidi vardır. Yoğurda ekşi tadı ve yoğun kıvamını veren, sütün dönüşümünü
sağlayan bir bakteri türü canlı kültürlerdir, ve yogurt kalsiyum, D vitamini,
potasyum ve B vitamini gibi vücudumuz için önemli besin ögelerini içerir.
Mucizevi yeşil su;
Yogurt kabının üzerinde biriken su tam bir kalsiyum ve
protein bombası olmasının yanında Vitamin B2(riboflavin) ve lesitin kaynağıdır,
bu suyu yoğurda tekrar karıştırarak,
içine tahıl ekleyerek veya tatlılarınıza ilave ederek mutlaka tüketin. Süzme
yogurt yaparken altında birikecek yogurt suyu da altın anahtardır. Bu suların
atılmasına asla izin vermeyin.
Laktoz İntoleransına
destek ürün;
Laktoz intoleransı olan, süt ürünlerinden faydalanmak
isteyen kişiler için harika bir seçenektir. Çünkü yogurt süt ve dondurmadan
daha az laktoz içerir. Laktoz intoleransı olan bireyler semptomları azaltmak
için yogurt ile birlikte küçük miktarlarda fındık, meyve veya tahıl
tüketmeliler. Bununla birlikte laktoz sindirim problem olmayan insanlar için de
yoğurtta bulunan bakteriler bağırsak sağlığını ve bağışıklığı destekler.
Daha fazla yogurt
seçeneği için;
Yoğurdu ayran, süzülmüş, kefir ve probiyotik takviyeli
formlarda tüketebilirsiniz, fakat özellikle çocuklarınız için renklendirilmiş
veya şeker ilave edilmiş ürünlerden kaçının.
Yorumlar
Yorum Gönder