Gebelikte Nasıl Beslenmeli?
Gebelik 40 haftalık büyülü bir süreçtir. Doğum sonrası için,
hamilelik boyunca sağlıklı bir yaşam tarzi sürme hem anne hem de bebeğin
sağlığı için anahtardır. Bu süreci sağlıklı geçirmek dengeli beslenmenin
yanında, doğru miktarlarda ağırlık kazanımı, düzenli fiziksel aktivite, vitamin
ve mineral takviyelerinin doğru kullanımı, alkol, tütün ve diğer zararlı
maddelerden uzak durmaktan geçiyor.
Hamile kadınların gıda zehirlenmesi riski çok daha
yüksektir, bu yüzden güvenli gıda uygulamaları çok önemlidir.
Hamileler için fit gıdalar;
Tam tahıllar: Ekmekler, tahıllar, makarnalar ve kahverengi
pirinç.
Meyveler: meyvelerin her çeşidi, taze, dondurulmuş veya şeker
ilave edilmeden hazırlanmış konserveler.
Sebzeler: sebzelerin tüm renklerinden faydalanın, taze,
dondurulmuş, tuz eklenmemiş konserveler.
Az Yağlı protein: et, tavuk, balık, yumurta, kuru baklagil,
fıstık ezmesi, soya ürünleri ve fındık.
Az yağlı veya yağsız süt ürünleri: süt peynir ve yogurt bu
gruptadır. Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünlerinden de kaçınılmalıdır.
Sağlıklı yağlar: kanola yağı, mısırözü yağı, yer fıstığı ve zeytin yağı gibi bitkisel
yağlar iyi seçimlerdir.
Sağlıksız kilo almaya yol açabilecek ilave şeker ve yağların
ekstra kalorisinden kaçının. Asitli içecekler, tatlılar ve kızartılmış
besinlerden kaçının.
Yorumlar
Yorum Gönder