Sağlıklı Ara Öğün Seçimi İçin 6 İpucu






Öğün atlamayın

Kaloriyi kısıtlamak iyi bir fikir gibi gelebilir. Ancak, vücudunuz gün içindeki rutin işleri yapmak için karbonhidrata ihtiyaç duyduğu için birkaç saat sonrasında açlık kriziyle yüzleşmeniz gerekebilir. Sonunda daha fazla kalori aldığınız fark edersiniz. 

Abur-cuburu mutfağınızdan uzaklaştırın

Etrafınızda bu tarz paketli yiyecekleri görmezseniz yemek istemeyeceksiniz. Evde bunun gibi yiyecekleri tüketenler varsa göremeyeceğiniz bir yerde bulundurmalarına dikkat edin.


Hafif atıştırmalıklar seçin

Ara öğünleriniz önceden hazırlayın veya elinizin altında sağlıklı seçimler bulundurun. Fazla miktarda ve bir anda yemek daha fazla kalori almanıza neden olacaktır. Bu yüzden, internette gezinirken, televizyon başındayken ve masa başı çalışırken atıştırmamaya çalışın. Bunun yerine yaptığınız işe birkaç dakikalığına ara verip öğününüzü tamamlayınca işinizin başına dönün. Bir paçra çikolata, bütün bir paketi bitirmekten daha mutlu edici olabilir :P

Öğünlerinizi yanınızda taşımanızda bir sakınca olmadığını bilin

Geleceğe yönelik bir adım olarak çantanızda veya arabanızda sağlıklı ara öğünler için küçük paketler bulundurun. Sağlıklı ara öğünler yaptığınızda eve döndüğünüzde tezgahtaki bisküvi paketlerine odaklanmayacaksınız.


Açlığa odaklanmayın

Öğün yapmadan önce kendinize sorun “ gerçekten aç mıyım?” Birçoğumuz açlıkla stress, yorgunluk hatta susuzluk gibi gibi duyguları birbirine karıştırır. Eğer cevabınız evetse öncelikle  1 büyük bardak su için ve 10 dakika bekledikten sonra hala açsanız ara öğününüzü yapın.

Ne istediğinizi bilin!


Eğer atıştırmak istiyorsanız ama aç değilseniz kendinize nasıl hissettiğinizi sorun. Yalnız? Canı sıkkın? Stresli?  Sonra da asıl soruyu sorun: yemek bu sorunu çözecek mi? Cevap hayır! Örneğin yemek yemeniz işyerinizdeki stresli bir işi çözümlemenizi sağlamayacak. Birkaç dakika mola verin. Mümkünse ufak bir yürüyüşe çıkın. Müzik dinleyin veya size rahatlatacak başka bir etkinlik seçin. Tüm bunların üzerine hala yemek istiyorsanız ne yemek istediğinize karar verin. Bunun üzerine istediğiniz şeyi küçük porsiyonlarda yiyin. İstediğiniz şeyi yemeyi engellemeniz bir sonraki atakta daha fazla kaçırmanıza neden olabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar