7 Doğal Kas Gevşetici






Basit kas spazmlarının pek çoğuna ağır egzersizler neden olur.  Dinlenme, nazik esneme ve kas masajı ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.

Akut boyun ve sırt ağrısı olan insanlar sıklıkla kas spazmlarından muzdaripdirler.Hamileler, ani kilo artışı nedeniyle kas spazmlarına eğilimlidir. Menstrüel kadınlar uterus kasılmaları nedeniyle kas krampları yaşarlar, ancak ağrının şiddeti kişiye göre değişir. Kas spazmları ağrılı olabilirken, bu yedi doğal kas gevşeticiyle rahatlama sağlayabilirsiniz. 


1.     Papatya 

Papatya, kas spazmları da dahil olmak üzere çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanılan eski bir bitkidir. Anti-inflamatuar özelliklere sahip bileşikler olan 36 flavonoid içerir. Spazmlardan kurtulmak için papatya esans yağı ile etkilenmiş kaslara masaj yapabilirsiniz. Papatya çayı ayrıca ağrılı kasları rahatlatmaya yardımcı olabilir.

2.     Vişne suyu

Vişne suyu, koşucularda çok yaygın olan iltihaplanma ve kas ağrısı ile mücadeleye yardımcı olabilir.
 Çalışmalar, içilen kiraz suyunun koşu sonrası ağrıyı en aza indirebileceğini gösteriyor. Bununla birlikte meyvedeki antioksidan ve anti-inflamatuar nitelikler, kasları doğal olarak rahatlatmaya yardımcı olur.


3.     Yabanmersini smoothie 

Kaslarınızı rahatlatmanın bir başka tatlı ve doğal yolu yaban mersini yemektir.
Yakın tarihli bir araştırma, egzersiz öncesi ve sonrasında bir yabanmersinli içeceğin kas hasarından koruyabileceğini göstermektedir. Yaban mersini antioksidan güçlere sahiptir ve oksidatif stres ve inflamasyonu azalttığı gösterilmiştir.


4.     Kırmızı Biber 

Kırmızı biberde bulunan bir madde olan kapsaisin, fibromiyalji ve romatizmal artrit ile yaşayan insanlara sıklıkla önerilen doğal bir kas gevşetici maddedir. Yemeklere ekleyerek tüketebilirsiniz.


5.     D Vitamini

Düzenli kas ağrısı veya spazm yaşıyorsanız mutlaka D vitamin seviyelerinizi kontrol ettirin. Eksikliği varsa yerine koymak için harekete geçin!  Bu vitamini supleman olarak alabileceğiniz gibi diyetinize yumurta, balık ve süt gibi yiyeceklerde de ilave edebilirsiniz.  Aynı zamanda güneş ışığına düzenli maruz kalmak D vitamini almak için başka bir yoldur. 

6.     Magnezyum

Magnezyum kas ve sinirin mevcut fonksiyonlarını koruduğu için insan beslenmesinde hayati önem taşır. Nadiren de olsa, bu mineral eksikliği olan kişilerin erken belirtileri kas ağrısı içerir. Bu mineral çoğunlukla muz, badem, bakliyat ve kahverengi pirinç gibi gıdalarda bulunur. 


7.     Dinlenme 

Belki de kaslarınızı rahatlatmanın en iyi ve en doğal yolu dinlenmektir. Ağrı yaşadığınız kasların üzerine sıcak veya soğuk peddler koyarak daha hızlı bir rahatlama sağlayabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar