Zencefilli Yılbaşı Ağaçları
(20-24 adet)
1 adeti 96 kalori
75g yumuşatılmış tereyağı
50g pudra şekeri
½ çay kaşığı kabartma tozu
20 g bal
2 yumurta sarısı
250g un
½ tatlı kaşığı toz tarçın
½ tatlı kaşığı toz zencefil
fırını önceden 180 C dereceye ayarlayın. Yumuşatılmış
tereyağı ve pudra şekerini kremsi yapıyı elde edene kadar çırpın. Kabartma
tozu, bal ve yumurta sarısını ilave edin. Daha sonra karışımın üzerine
elediğiniz un, toz tarçın ve zencefili ekleyerek tahta kaşık yardımıyla
karıştırın. 30 dakika dinlendirdikten sonra tekrar yoğurun. Düz bir zeminde
hamuru açtıktan sonra şekilli kalıplarla kurabiyelerinizi kesin. Yağlanmış
tepsiye yerleştirdiğiniz kurabiyeler 10-12 dk hafif kabardığında ve altın
rengini aldığında fırından alın. Soğuduktan sonra 1 hafta boyunca hava
almayacak bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder