Sezonun favorilerinden kavrulmuş kabak çekirdeği
Tatlısını, çorbasını yaptığınız kabakların çekirdeğini atmak
yok!
Evde kavrulmuş kabak çekirdeği yapmak istemez misiniz? Hem
lezzetli hem de sağlıklı bu atıştırmalığı kendiniz yapın. Bu tohumun bir porsiyonunda
5 gram protein, 5 gram lif, ve 5 gram yağ(1 gr doymuş, 4 gr doymamış) bulunur.
Çekirdekleri arındırmak için güzelce yıkayın. Yağlı kağıt
serdiğiniz bir fırın tepsisine çekirdekleri yayarak yerleştirin. 165 C derecede
30 dakika boyunca, ara sıra karıştırarak kızarmasını bekleyin. Kızarmış
tohumların üzerine isteğe bağlı sarımsak tozu veya kajun baharatı
ekleyebilirsiniz.
1 avuç çekirdeğin 1 tatlı kaşığı yağa denk olduğunu
unutmayın!
Yorumlar
Yorum Gönder